jaap en de toversprinkels

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht is een unieke plek. Bij ons geniet je van pannenkoeken en al het andere lekkers uit onze keuken. Dat niet alleen, ons mooie restaurant ligt namelijk in het Mastbos. Je bent bij ons welkom van lunch tot diner, 7 dagen per week. 

r was eens...

Jaap is een gezellige leuke eekhoorn. Hij is misschien wat klunzig maar het is een lieverd voor iedereen. Of je jong bent of oud, hij steelt je hart. Jaap is een slimme eekhoorn en weet altijd alles voor elkaar te krijgen. Dat komt omdat hij niet zomaar een eekhoorn is. Jaap is lang geleden in het Mastbos geboren, nu al bijna 100 jaar geleden. Vroeger leefde jaap in het Mastbos bij al zijn bosvrienden. Maar zo nieuwgierig als hij was, ging Jaap altijd kijken of er iets te snoepen was bij de mensen...

Op een avond zag Jaap, diep in het bos...

... aan het einde van een houten pad, een klein schattig huisje waar rook opsteeg uit de schoorsteen. Daar moet vast iets lekkers zijn, dacht Jaap. Via de takken van een dennenboom springt Jaap handig op de vensterbank.

Door de kier van het raam ruikt hij een heerlijke geur van dampende soep én... Pannenkoeken!!

Jaap kan nog maar aan één ding denken. Daar moet hij een hap van nemen! Hij kruipt naar binnen en sluipt voorzichtig naar de grote stapel pannenkoeken...Hmmm, daar staan alle ingrediënten en.. toversprinkels!!! Die wil Jaap al heel lang proeven! Hij strooit een flinke berg op zijn pannenkoek. Eigenlijk mag je maar een beetje omdat anders... Pffff, Jaap doet even alsof hij dat vergeten is. Jaap strooit het op zijn pannenkoek en in zijn mond. Joepi-de-Japie! Dat is lekker!!! Oeps, het buisje is leeg, maar Jaap begint zich toch wel een beetje vreemd te voelen. Het lijkt wel of Jaap energie heeft voor 1000 jaar! Hij zoeft het huisje uit, rent over de heide klautert in de bomen, springt over takken en boomkruinen. Dit gevoel wil hij nooit meer kwijt!!! Wihoooeeeeee!...

Zie je iets snel bewegen of hoor je “Joepi-de-Japie!” klinken? Hou dan je pannenkoek in de gaten!

Hij wil het oude vrouwtje bedanken en gaat terug naar het huisje. Maar het huisje lijkt wel onvindbaar. Hoe hij ook zoekt en zoekt, het is nergens te vinden. Jaap besluit naar Ma Koeken te gaan. Zij woont aan de rand van het bos boven een gezellige herberg. Ze heeft vast wel een goede raad. Ma Koeken heeft een geweldig idee. Jaap houdt van pannenkoeken en Ma Koeken kan ze heerlijk bakken.

Zo beginnen ze samen het leukste en gezelligste restaurant van Brabant. En Jaap? Die rent nog steeds door het restaurant om af en toe te smullen van de pannenkoeken. En de toversprinkels? Die laat Jaap lekker staan voor al die gezellige kinderen. Dus mocht je soms iets snel zien bewegen in je ooghoek of in de verte “Joepi-de-Japie!” horen? Hou dan je pannenkoek in de gaten!

Zie je iets snel bewegen of hoor je “Joepi-de-Japie!” klinken? Hou dan je pannenkoek in de gaten!

Chefkok van Dennenlucht

ook de magie
van dennenlucht
beleven?

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht is een unieke plek. Bij ons geniet je van pannenkoeken en al het andere lekkers uit onze keuken. Dat niet alleen, ons mooie restaurant ligt namelijk in het Mastbos. Je bent bij ons welkom van lunch tot diner, 6 dagen per week. 

Beleef de magie bij Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht.