Het pannenkoekenhuis van Sinterklaas

Pannenkoek Piet helpt Sinterklaas aan een nieuwe "huis"


www.hetpannenkoekenhuisvansinterklaas.nl

Net buiten Breda nabij het Mastbos staat het betoverende "Sinterklaas Pannenkoekenhuis." Dit is geen gewoon pannenkoekenhuis, maar een magische plek waar Sinterklaas en zijn Pieten uitrusten als ze alle pakjes hebben bezorgd bij alle lieve kinderen in Breda.

Het Pannenkoekenhuis van Sinterklaas is gelegen aan de rand van een prachtig bos, nu bekend als het Mastbos. Het pannenkoekenhuis zelf lijkt wel uit een sprookjesboek te zijn gekomen, met zijn knusse raampjes en een prachtige speeltuin met speelkasteel. Overal om het huis staan vrolijke lantaarns die de weg wijzen voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Binnenin het pannenkoekenhuis is de sfeer warm en uitnodigend. De open haard verspreid een aangename gloed en de geur van versgebakken pannenkoeken hangt in de lucht. Sinterklaas zit aan een imposante tafel, waar hij zijn Grote Boek met verlanglijstjes bijhoudt. Pieten snellen 's nachts heen en weer, druk bezig met het inpakken van cadeautjes en het voorbereiden van lekkernijen voor de kinderen.

Maar het meest magische deel van het Pannenkoekenhuis van Sinterklaas is de keuken. Hier is een piet, genaamd Pannenkoek Piet, soms aanwezig om samen met Jaapie en Ma Koeken bezig met het bakken van de meest verrukkelijke pannenkoeken die je je maar kunt voorstellen. Samen bakken ze pannenkoeken in de vorm van mijters, stoomboten en zelfs kleine cadeautjes.

Omdat Sinterklaas weet dat al zijn Pieten dol zijn op pannenkoeken heeft hij gevraagd of hij Dennenlucht vanaf dinsdag 14 november t/m zondag 3 december mag gebruiken als werklocatie in Breda. In deze periode kun jij zelf ervaren hoe het is om middenin de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sinterklaas en zijn pieten te staan en kun je de diverse geheime plekjes bekijken. Misschien ligt Sinterklaas wel uit te rusten in zijn bed....

let op: Sinterklaas en pieten zijn zo druk in deze periode dat ze behalve tijdens het pieten ontbijt niet aanwezig zijn bij Dennenlucht.

Pieten Ontbijt | 2 dec

Nog even en er wordt weer op de deuren geklopt, het is de Sint die ook dit jaar bij Dennenlucht even stopt.

Op 2 december serveren we weer ons "Pieten ontbijt"

Pieten Ontbijt | 3 dec

Nog even en er wordt weer op de deuren geklopt, het is de Sint die ook dit jaar bij Dennenlucht even stopt.

Op 3 december serveren we weer ons "Pieten ontbijt"

Over Dennenlucht Breda

Te midden van het prachtige Bredase mastbos, in de “achtertuin” van Breda, is een betoverend sprookje te vinden namelijk Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht. Dennenlucht ligt in het prachtige Breda, vlak naast het Mastbos en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Parkeer je auto bij ons en loop zo het bos in nadat je een pannenkoek of ander lekkers hebt gehad bij Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht.

ook de magie
van dennenlucht
beleven?

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht is een unieke plek. Bij ons geniet je van pannenkoeken en al het andere lekkers uit onze keuken. Dat niet alleen, ons mooie restaurant ligt namelijk in het Mastbos. Je bent bij ons welkom van lunch tot diner, 6 dagen per week. 

Beleef de magie bij Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht.